Carina Vinberg – mina delar i helheten

Ledarutvecklare

Äkta – nyfiken – kreativ – generös!

Min passion är att medvetandegöra personliga värderingar, undersöka vilka beteende som stöder och vad som behövs göras för att leva dem i vardagen. Jag tror att om vi vet mer om oss själva och vad vi tycker om och inte tycker om så kan vi också fatta bra beslut, prestera bättre och känna tillit. Vi blir tryggare, trovärdigare och tydligare.

Något ledare kan behöva i framtidens företag och organisationer, likaväl som familjer och team i olika sammanhang. Att vara äkta, nyfiken, kreativ och generös, det är viktiga värderingar för mig att leva varje dag. 

Vilka är dina? 

Helhet för hållbarhet

Nätverkare 

Jag samverkar i Framgångare med Agneta Lundgren sedan 5 år tillbaka. Uppdrag gör jag gärna med samarbetspartner som VärdskapetYESBoxTalentoch C-IQ European Collective Association. I det nätverket arbetar vi bland annat med utbildningar för framtidens ledare ur ett globalt perspektiv. Se en kort film om C-IQ här. 

Gå ensam och du går fort, gå tillsammans och du kommer långt!

Peppare och coach

Inre miljö viktig – när det är tufft klimat ute

Jag arbetar med deras inre miljö och samarbete, medan de bor 9 månader i en jaktstuga utan el och vatten på 78e breddgraden i Svalbard för att skapa en global dialog kring klimatet och miljön, som citizen scientists. Läs mer här: Hearts in the ice

Äntligen klar! 

En annan fantastiskt härlig tjej och äventyrare som jag åkt mycket skidor med och skräddarsytt verktyg för att användas vid mentala prestationer i regn, snö och is uppe på de stora bergsmassivens toppar i Alperna och Norge är Johanna Stålnacke. Med målet att klara de krävande delproven i ett mansdominerat yrke. Johanna certifierades som 4:e svenska kvinna till IFMGA / UIAGM / IVBV bergsguide i somras. Se en spännande film om Johanna här:
Läs gärna mer om hennes passion för bergen här

Utanför pisten

Lotten Rapp, f.d. extremskidåkare i världsklass. Med ett "Growth Mindset"  och värdeorden: GLÄDJE, FOKUSERING och TRYGGHET i fokus kunde Lotten presterade på Freeride World Tour . Vi bytte jantelagen mot attraktionslagen. Vad behövde Lotten för att få de tillstånd hon behövde för att nå och prestera i världsklass? Hur använder hon sin kompetens och kunskap i vardagen utanför tävlingsåken? Tävla som om det vore träning och träna som om det vore tävling, visade sig vara en bra strategi. Lyssna på Lottens och min intervju med Husky på: Huskypodcast.

Vetare

Jag valde att certifiera mig i Conversational Intelligence 2017. Jag är PCC coach med International Coach Federation. Som Value.Online-facilitator, hjälper jag individer att boosta motivationen genom att matcha organisationens värderingar med individens.
Certrifierad i Neuroscience of Change.

Stand under my reality

Traveller

Living and leading with your Brain in Mind
Följ med oss på vår årliga resa till Mallorca!
Personlig utveckling med fokus på senaste hjärnforskningen. Värderingskongruens, lever jag mina värderingar eller någon annans? 
Morning mindful yoga & vandring, hälsosam mat. 
Sagt om kursen:
"Your leadership and energy is so inspiring to this process and your kindness, knowledge and guidance so important.
 I am already looking forward to next year!"
"It is an amazing journey to be on; educational, emotional and exciting."

The happiest people don’t have the best of everything,
they just make the best of everything.

Familjemedlem

Stolt och glad mamma till tre fantastiska barn. Jag är gift och har en underbar springkompis i familjens alltid pigga och glada hund. Vi tränar dagligen icke-verbala kommunikationsnycklar, såsom kroppsspråk, tonfall och teckenspråk.

If you think you can or can't – you are probably right.  

Relationer och möten

Med min familj ,mina vänner, nya och gamla upptäcker jag i smått & stort land & hav nära & långt borta. Från savannen i Afrika till min hemliga passion: morgondopp hela året om, även på 78:e breddgraden i arktis! 2020 kommer att bli ännu ett spännande år. Med stor förväntan ser jag fram emot nya utmaningar, möten och upplevelser.

If you want something, you better go for it

Ett liv i rörelse

Hellre ute än inne – mitt motto som följt mig genom livet! Som f.d. elitidrottare inom fälttävlan gillar jag fart och spänning. Min nyaste idrotter är cykling samt klättring och trailrunnning. I Schweiz finns det 48 toppar över 4000 meter och jag har gjort 8 hittills. Varje topp motsvarar minst ett marathon. Det häftigaste marathon jag sprungit var New York City. Numera nöjer jag mig med det årliga Lidingöloppet och Icebug West Coast Trail.
Yogar gör jag  varje dag för att få balans, inre styrka och tid för reflektion.
Helheten är större än summan av delarna

Författare

Från hobbyprojekt till eget förlag.
Min bok ”Taste”  har enkelhet som inspiration . Tillsammans med min kusin har jag gjort ett kollage av recept och bilder från våra somrar i Torekov. 
 
Sagt om "Taste":
Boken förmedlar tips på underbara röror och rätter på allt det som är färskt och fräscht och som ger mycket glädje och sundhet – precis som ledordet i allt som Carina gör. 
Maila
för ditt eget exemplar av boken.
carina@vinberg.com