Carina Vinberg – mina delar i helheten

Ledarutvecklare


 Jag hjälper andra till framgång genom att bygga tillit!
Med kunskap om hjärnans plasticitet och senaste hjärnforskningen tränar, utbildar och coachar jag individer och grupper.

Genom att utforska personliga värderingar, undersöka vilka beteende som stöder och vad som behövs göras för att leva dem i vardagen. Jag tror att om vi vet mer om oss själva och vad vi tycker om och inte tycker om så kan vi också fatta bra beslut, prestera bättre och känna tillit. Vi blir tryggare, trovärdigare och tydligare.

Något ledare kan behöva i framtidens företag och organisationer, likaväl som elitidrottare, familjer och team i olika sammanhang. Att vara äkta, nyfiken, kreativ och generös, det är viktiga värderingar för mig att leva varje dag. 

Vilka är dina? 

Helhet för hållbarhet

Nätverkare 

Jag samverkar i Framgångare med Agneta Lundgren sedan 8 år tillbaka. Uppdrag gör jag gärna med samarbetspartner som i mangamentkonsultnätverket STRATVISE  YESBoxTalentoch C-IQ European Collective Association. I det nätverket arbetar vi bland annat med utbildningar för framtidens ledare ur ett globalt perspektiv. Se en kort film om C-IQ här. 

Gå ensam och du går fort, gå tillsammans och du kommer långt!

Peppare och coach

Inre miljö viktig – när det är tufft klimat ute

Jag fortsätter att arbeta med deras inre miljö och samarbete. Före, under och nu efter de bott  17 månader i en jaktstuga utan el och vatten på 78e breddgraden i Svalbard. Detta för att skapa en global dialog kring klimatet och miljön, som citizen scientists. Läs mer här: Hearts in the ice

Äntligen klar! 

En annan fantastiskt härlig tjej och äventyrare som jag åkt mycket skidor med och skräddarsytt verktyg för att användas vid mentala prestationer i regn, snö och is uppe på de stora bergsmassivens toppar i Alperna och Norge är Johanna Stålnacke. Med målet att klara de krävande delproven i ett mansdominerat yrke. Johanna certifierades som 4:e svenska kvinna till IFMGA / UIAGM / IVBV bergsguide i somras. Se en spännande film om Johanna här:
Läs gärna mer om hennes passion för bergen här  Pigg på äventyr i alperna tillsammans med Johanna? Boka nu för vintersäsongen!  mountainacademy.com är sidan för dig som vill vässa dina kompetenser inför DIN guideutbildning. Här delar Johanna med sig av egna erfarenheter som hjälper dig i din utbildning till guide.Utanför pisten

Lotten Rapp, f.d. extremskidåkare i världsklass. Med ett "Growth Mindset"  och värdeorden: GLÄDJE, FOKUSERING och TRYGGHET i fokus kunde Lotten presterade på Freeride World Tour . Vi bytte jantelagen mot attraktionslagen. Vad behövde Lotten för att få de tillstånd hon behövde för att nå och prestera i världsklass? Hur använder hon sin kompetens och kunskap i vardagen utanför tävlingsåken? Tävla som om det vore träning och träna som om det vore tävling, visade sig vara en bra strategi. Läs ett rykande färskt kapitel om Lotten i  Kvinnors idrott.
 
 
Lyssna på Lottens och min intervju med Husky på: Huskypodcast.

Vetare

Jag valde att certifiera mig i Conversational Intelligence 2017. Jag är PCC coach med International Coaching Federation. Som Value.Online-Master Trainer och facilitator, hjälper jag individer att boosta motivationen genom att matcha organisationens värderingar med individens.
Certifierad i Neuroscience of Change.

Stand under my reality

Traveller


Living and leading with your Brain in Mind

Följ med oss på vår årliga resa till Mallorca eller till Lofsdalen. 

Personlig utveckling och aktivitet med fokus på senaste hjärnforskningen.  Morning mindful yoga & vandring, och hälsosam mat på Mallorca.

Trailrunning, yoga bootcamp i Lofsdalen.Jag vägleder dig genom storytelling, kunskap om hjärnan och övningar där du får prova verktyget Value.Online. Verktyget ger dig en karta över de värderingar du bär med dig, dem du lever efter och prioriterar just nu och de värderingar du önskar att leva efter och som kan fungera som dina magneter framåt. Vilken bonus!

Sagt om kursen:
"Your leadership and energy is so inspiring to this process and your kindness, knowledge and guidance so important.
 I am already looking forward to next year!"
"It is an amazing journey to be on; educational, emotional and exciting."
The happiest people don’t have the best of everything,
they just make the best of everything.

Familjemedlem

Stolt och glad mamma till tre fantastiska barn. Jag har en underbar springkompis i familjens alltid pigga och glada hund. Vi tränar dagligen icke-verbala kommunikationsnycklar, såsom kroppsspråk, tonfall och teckenspråk.

If you think you can or can't – you are probably right.  

Relationer och möten

Med min familj ,mina vänner, nya och gamla upptäcker jag i smått & stort land & hav nära & långt borta. Från savannen i Afrika till min hemliga passion: morgondopp hela året om, även på 78:e breddgraden i arktis!
2023 kommer att bli ett spännande år. Med optimism och nytänkande ser jag med stor förväntan fram emot nya utmaningar, nya sätt att mötas och nya upplevelser.


If you want something, you better go for it

Ett liv i rörelse

Hellre ute än inne – mitt motto som följt mig genom livet! Som f.d. elitidrottare inom fälttävlan gillar jag fart och spänning. Min nyaste idrotter är padel samt klättring och trailrunnning. I Schweiz finns det 48 toppar över 4000 meter och jag har gjort 8 hittills. Varje topp motsvarar minst ett marathon. Det häftigaste marathon jag sprungit var New York City. Numera nöjer jag mig med det årliga Lidingöloppet och Icebug West Coast Trail.
Yogar gör jag  varje dag för att få balans, inre styrka och tid för reflektion.
Helhet - För hållbarhet.
Helheten är större än summan av delarna

Författare

Carina är medförfattare till Ledarskapsboken "Changing Conversations for a Changing World"

Inner Climate Importance in times of Outer Climate Danger. 
Här berättar jag om mitt kapitel:https://youtu.be/DvDCLP_Qoe4
Du hittar boken på Amazon. 


Från hobbyprojekt till eget förlag.

Min bok ”Taste”  har enkelhet som inspiration . 
Boken förmedlar tips på underbara röror och rätter på allt det som är färskt och fräscht och som ger mycket glädje och sundhet – precis som ledordet i allt som Carina gör. 
Maila
för ditt eget exemplar av boken.
carina@vinberg.com